Kennel Lagertha's

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Over ons

 

Ik ben Pascale Van Oppen en woon met  mijn man Boy, en onze zonen, Indra en Youri, in het mooie Zuid-Limburg.
Ik ben thuis met dieren opgegroeid, zoals honden , katten , konijnen ,kippen , vissen enz. dus een leven zonder dieren was voor mij ondenkbaar.

Toen Boy en ik in 1980 gingen samenwonen kwamen al snel de eerste dieren, eerst twee dwergpapegaaitjes, twee huis tuin en keuken katten, en een paar maanden later onze eerste hond. Een lieve Ierse setter genaamd Waldo. En een paar jaar later kwam Radja een schapedoesje onze roedel versterken.  

De honden en katten hebben allemaal een mooie leeftijd behaald, in 1998 hebben we de katten als laatste op een leeftijd van bijna 18 jaar moeten laten gaan.
En toen werd het stil in huis. Omdat we allebei een baan hadden, twee kleine kinderen , en een huis gekocht dat  een verbouwing nodig had,  kwam het niet uit om weer een nieuwe hond te nemen..

Maar toen ik een paar jaar later niet meer werkte, en de kinderen inmiddels naar de middelbare school gingen, begon het toch weer te kriebelen om een hond in huis te nemen. Een hond waar ik mee kon gaan werken.

Na veel rassen op het internet vergeleken te hebben kwam ik uit op de toller,

Dit ras paste wel bij mij: een fijne werkhond, rustig in huis, houdt van wandelen en zwemmen, en heeft een grote “Will to Please”.

Zo kwam in maart 2004 Flint in ons leven. Flint was een geweldig lieve werklustige toller. Wij waren twee handen op een buik. We deden samen veel cursussen, workshops, en obedience wedstrijden. Maar helaas al snel bleek Flint niet zo gezond te zijn en viel hij van de ene kwaal in de andere.
Omdat ik toch graag wilde blijven trainen en Flint dat niet meer altijd kon, ging ik op zoek naar een nieuwe toller en  zo kwam ik terecht bij Kennel Canna -Dea's.  Na een kennismakingsgesprek werd ik op de wachtlijst voor een pup geplaatst, en kon ik na anderhalf jaar eindelijk mijn manneke Fellow gaan ophalen. Fellow een vrolijke werklustige viervoeter,  iets gereserveerd naar mensen toe, maar altijd zin om iets te ondernemen samen met het vrouwtje.

Een paar jaar later kwam Yuma een Australian Shepherd onze roedel versterken. Samen vormen ze een mooie roedel: drie dikke vrienden die aan elkaar gewaagd bleken.  Met Yuma heb ik de roedelmethode gevolgd en ben ik actief in het speuren en binnenkort detectiewerk.

Omdat ik toch ooit eens een eigen nestje wilde fokken en ik nog regelmatig contact met kennel Canna- Dea's had, besloot ik in januari 2014 om mezelf weer op de wachtlijst te plaatsen, nu voor een pupje uit de combinatie: Izzy en Odi. Op 7 april 2015 werden de twee pupjes geboren, beide teefjes gelukkig. Al na twee weken mocht ik komen kijken, ik tilde beide pups op en het pupje met het zwarte neusje deed een oogje open en keek mijn kant op, vanaf toen wist ik dat zij mijn pupje Gyda wordt.

Gyda is een hele vrolijke en een super lieve toller, houd van knuffelen en heeft een grote dosis werklust. We zijn samen actief in de roedelmethode, detectiewerk en agility en we zijn regelmatig te vinden op shows.

November 2017 is Quinsialyn Des Petits Bouleaux roepnaam Lina bij ons komen wonen. Lina is geboren in Belgie bij Alain Breuer en Julie Pieron. Ze heeft 6 broertjes en 3 zusjes.
Lina is een energieke dame, die graag dingen met mij samen doet.  Ze heeft puppy. basis en gevorderde cursus gehoorzaamheid met goed gevolgd doorlopen.  Nu volgt ze een cursus jachttraining, en dit doet ze op haar eigen manier en tempo.  Thuis doen we al een beetje aan detectie werk  en dat doet ze met veel passie en op een rustige manier. Lina zal ook regelmatig deelnemen aan shows.

Op 3 maart 2019 is Marit in onze kennel geboren als dochter van Gyda en Jasper. In het nest heeft zij 3 broers en 2 zussen. Marit was een heel rustige pup, dit heeft mij doen besluiten om haar zelf aan te houden. Marit is een heel leergierige pup, heeft puppyen basis gehoorzaamheid gevolgd en doet nu detectiewerk. Ook zullen we regelmatig samen een show doen.

 We zijn lid van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland en zullen dus fokken volgens de regels die zij hebben opgesteld.

Bij de selectie van de ouders wordt uiteraard gelet op de karakter eigenschappen en staat de gezondheid van de toller voor ons voorop. Dit betekent dat we alle onderzoeken laten verrichten die nodig zijn, en tevens wordt getest op HD en ED.